Home Winkelen in Almere Architectuur in Almere Stadsdelen Almere Wonen in Almere Kijk op Almere
 ALMEREAANGENAAM

ALMERE HAVEN HAVENGAZINE

Almere Haven

10 WOONWIJKEN
21.923 inwoners

Hier begon Almere in 1976. Midden jaren 80 was Haven grotendeels gereed. Inmiddels is het een lommerrijk haven stadje  aan het Gooimeer,
overgoten met een oud Amsterdamse sfeer.
In de loop der jaren verloor Haven haar stedelijke voorzieningen aan Stad. Binnen Almere heeft Haven sindsdien een eigen identiteit verworven. Naast knus winkelen  is er een Havenkom vol met  restaurants en een lange lint met terrassen en de markt met cultuurhuis Corrosia. De Kerkgracht is veranderd in een kunstgracht, gelet op de galerie’s en  objecten in het water. Grote muurschilderingen zijn door het gehele centrum te vinden, en vormen een toeristische attractie van formaat. Grenzend aan het centrum zijn er nog een jachthaven en stadsstrand met paviljoen. Evenementen zorgen in het zomerseizoen voor veel gezelligheid.  
De bloemkool structuur waarin dit stadsdeel is opgebouwd, is er voor verantwoordelijk dat
Stadsdeel Haven tot de meest groene van de stad is uitgegroeid

Overgooi.

Zoals iedere gemeente wel een plek heeft voor de succesvolle burger, is dit in Almere ook het geval. In de oostflank van Haven,
Gelegen aan het Gooimeer tegenover de gemeente Huizen is villa en landgoederenwijk Overgooi in ontwikkeling. Een wijk met  circa 900 kavels , van 1000 tot 5000 m2.
Overgooi is  er niet alleen voor de lokale bevolking. Door de centrale ligging, de  beschikbaarheid  en concurrerende prijzen van de kavels, is deze wijk aantrekkelijk voor de gehele noordflank van de Randstad. Evenals in overig Almere kan hier de woondroom worden gerealiseerd.
Enig vereiste is een ruim budget. Overeenkomstig de tijdgeest biedt Overgooi ook alle ruimte aan collectieven met een gelijke woon-gedachte. Om de wijk extra aantrekkelijk te maken voor kavelkopers is er de afgelopen jaren gewerkt aan het park Overgooise zoom, welke centraal in de wijk gepland. De foto trommel geeft een overzicht uit de architectuur van de meest luxueuze  wijk van Almere knipogend naar het aan de overzijde van Gooimeer gelegen Blaricum .
Almere Haven
 HOME