ALMEREAANGENAAM
Home Winkelen in Almere Architectuur in Almere Stadsdelen Almere Wonen in Almere Kijk op Almere
Almere; groene stad

Stadsdeel        Groene long              Hectare
 STADSDELEN

Almere; polynucleaire stad

Almere is gepland en gebouwd als een meerkernige stad, op dit moment bestaande uit 5 stadsdelen. Deze stadsdelen worden in het land wel eens verward met wijken. De stadsdelen zijn echter meer dan wijken. Zo heeft elk stadsdeel een winkelcentrum dat afgestemd is op het aantal inwoners, een weekmarkt, cultuurgebouw en bibliotheek. Almere is beter te vergelijken met een agglomeratie, gevormd door een grote kern met kleinere kernen op korte afstand. Almere Stad is de grote kern, met 108.000 inwoners vergelijkbaar met Zwolle. Hiernaast een overzicht van het vele groen in de stad.

Almere; Internationale stad.

Multicultureel is een label dat niet meer past bij de bevolking van Almere. Meer dan 160 landen hebben afgevaardigden in de stad, en maken een derde van de bevolking uit. Misschien wel uniek in Nederland is de mix van deze  verschillende culturen .    Al deze wereldburgers leven verspreid over alle wijken in  harmonie met elkaar. Allen benutten dezelfde winkelgebieden. Ook het internationale bedrijfsleven laat Almere niet links liggen.  Liefst 140 buitenlandse ondernemingen bieden direct werk aan ca 7000 mensen. Naast de Internationale School is universiteit Bes Lasalle gevestigd, naast het World Trade Centre. Het stadshart trekt wereldwijd architectuur liefhebbers. Opvallend is de internationalisering van het winkelbestand en horeca.
Onderhandelingen lopen over de vestiging van Chinatown Almere en in 2022  komt de wereld tuinbouw tentoonstelling Floriade op 1 kilometer van het stadshart.
GA NAAR
HAVEN
 PAGINA
GA NAAR
HAVEN
GA NAAR
STAD
 PAGINA
GA NAAR
STAD
GA NAAR
BUITEN
 PAGINA
GA NAAR
BUITEN
GA NAAR
POORT
 PAGINA
GA NAAR
POORT
GA NAAR
OOSTERWOLD
 PAGINA
GA NAAR
OOSTERWOLD
Almere Haven
Almere Stad
Almere Buiten
Almere Poort
Almere Oosterwold

Ontdek Almere met de fiets.

Dat Almere veel heeft te bieden aan natuur en recreatie wordt al snel duidelijk wanneer u de stad met de fiets gaat ontdekken. Een netwerk van ruim  400 kilometer vrij liggende fietspaden zorgen voor onbekommerd fiets plezier. Er zijn vele thema’s als tocht denkbaar, maar natuur, architectuur of fotosafari zijn toch wel de meest voor de hand liggende. De oorspronkelijke opzet met veel groen en blauw maakt van Almere een bijzondere stad, die zich pas echt laat zien vanaf de fiets.
In de trommel

Enkele voorbeelden ter illustratie dat Almere is uitgegroeid tot een voor Nederlandse begrippen grote en internationale stad
Stad
Haven
Buiten
Poort
Oosterwold
Amsterdam
New York
Stad
Haven


Buiten


Poort


Oosterwold

                             Amsterdam


New York
Weerwater
Noorderplassen
Lepelaarsplassen
Beatrixpark

Kromslootpark
Waterlandse bos

Buitenhout
Oostvaardersplassen

Pampushout
Almeerderzand

Almeerderhout

—----------------------------------------------------------------------

     Vergelijk

Vondelpark
Amsterdamse bos

Central park
 300
 580
 360
  95 
 300
 900
 140
5800
 330
 160
 800
  47
 935
 341
 300
 580
 360
  95

 300
 900

 140
5800

 330
 160

 800

  47
 935

 341
 HOME