Home Winkelen in Almere Architectuur in Almere Stadsdelen Almere Wonen in Almere Kijk op Almere
 ALMEREAANGENAAM

ALMERE OOSTERWOLD
Nobelhorst

Woning corporatie Ymere  neemt het voortouw als het gaat om de ontwikkeling van de wijk Nobelhorst in het 5e stadsdeel
Oosterwold.  De  Wijk voor initiatieven wordt gebouwd in de sfeer van een stadsdorp. De eerste fase omvat 900 van in totaal 4300 woningen. Er komen betere mogelijkheden voor werken aan huis, die de wijk geschikt maakt voor de toekomstige samenleving, waar  thuiswerk steeds meer zal plaatsvinden. Het groen en blauw in en om de huizen zal ruim aanwezig zijn.  In eerste instantie voor de waterhuishouding bestemd, zullen de vele nog te graven grachten ook worden bestemd voor recreatie en transport. Wonen aan het water krijgt er een nieuwe dimensie bij in Almere. De bedoeling is het, om het mogelijk te maken vanuit dit nieuwe stadsdeel met de boot naar het centrum van Almere te kunnen varen.
Precies 5 jaar nadat in Almere Poort het eerste woonblok werd opgeleverd, zal nu in Nobelhorst het wooncomplex de Melkfabriek aan de eerste bewoners van Nobelhorst worden
toevertrouwd. Hoewel het bouwtempo de laatste jaren flink is vertraagd, komen de bouwactiviteiten in Nobelhorst in middels toch aardig op gang. Ymere  heeft zich aan de wijk verbonden en neemt daarbij de regie naar een nieuw type wonen voor haar rekening. Om de wijk aantrekkelijk te maken voor kavel verkoop wordt er in eerste instantie  projectmatig, maar met inspraak, gebouwd. Met de eerste bewoners komen er buurt- voorzieningen die de wijk aantrekkelijk maken.
Almere Oosterwold

2 woonwijken; 1.168 inwoners

Oosterwold is het meest oostelijke stadsdeel en het eerste grootschalige experiment van stedenbouw door de bewoners, waarbij  uiteindelijk zelfs infra-structuur niet meer zal worden opgelegd. Uitgangspunt is een stadsdeel met uiteindelijk ca 18.000 woningen en een gemiddelde bebouwing van slechts 8 woningen per hectare. Het stadsdeel mag organisch  uitgroeien tot het meest spraakmakende stadsdeel van Nederland. Reeds aanwezig zijn de wijk Vogelhorst, een villawijk met veel groen, een 27 holes A-status golfclub Almeerderhout en een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Almere. Stadslandgoed de Kemphaan  beslaat een groot grondgebied, waar naast het hoofdgebouw tal van culturele organisaties een plek hebben. Stadsboerderij,  Kinder-vakantie land , natuur-educatiecentrum ,  landgoedwinkel met tropische tuin en de meest aansprekende;  Stichting AAP. Naast een besloten verblijf voor gekwelde exotische dieren heeft het ook 2 apen- eilanden, waar je gratis de dieren op korte afstand kunt zien. Wekelijks is er een biologische streekmarkt bij de stadsboerderij. Het jaar rond worden evenementen georganiseerd. De Kemphaan is ook het begin van diverse natuurwandelingen waarbij je kans maakt om vossen, reeën, ijsvogel of bever te spotten. Avontuurlijke speelplaatsen  bieden jongeren tot ca 14 jaar spanning en plezier.
Almere Oosterwold
 HOME